Politika kolačiča

Poštovani korisniče,

obavještavamo Vas da web stranica koju trenutno posjećujete koristi "kolačiće" te Vas molimo da pristanete na njihovo korištenje, jer želimo poboljšati Vaše korisničko iskustvo. Do sada je to bilo automatski, ali sada morate pristati na to klikom na "Dopusti korištenje kolačića" na dnu stranice.

Web stranice koriste kolačiće već duže vrijeme, a naša nije iznimka. Već imamo mnogo kolačića s raznih web stranica pohranjenih na našim računalima, tabletima i pametnim telefonima. Međutim, s novom zakonskom regulativom dolazi do promjena u vezi obavješćivanja odnosno pristanak posjetitelja na njihovo korištenje.

Zakon o elektroničkim komunikacijama NN 76/22 na snazi je od 12. srpnja 2022. godine. Donio je nova pravila u vezi s korištenjem kolačića i sličnih tehnologija za pohranu informacija ili pristup informacijama pohranjenim na računalu ili mobilnom uređaju korisnika.

Kolačić je mala datoteka, obično sadrži niz slova i brojeva, koja se preuzima na računalo korisnika kada posjeti određenu web stranicu. A upravo taj kolačić omogućuje web stranici prepoznavanje korisnika pri svakom sljedećem posjetu. Kolačići su stoga važni za funkcioniranje web stranica, s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva.

Zašto nam je potrebna vaša suglasnost za kolačiće?

Kolačići pružaju jednostavno korisničko iskustvo. Interaktivnost između korisnika i web stranice brža je i lakša uz pomoć kolačića. Uz njihovu pomoć web stranica pamti postavke i preferencije pojedinca, pa se korisniku pri sljedećem posjetu automatski prikazuje sadržaj kakav želi i na način na koji želi da bude prikazan.

Koje kolačiće naša web stranica koristi:

  • KOLAČIĆ ZA PRIJAVU: Sprema vaše podatke za prijavu tako da ne morate svaki put ponovno unositi svoju adresu e-pošte i lozinku
  • "SESSION" KOLAČIĆ: Koristi se za poboljšanje korisničkog iskustva pri korištenju web stranice i za prijenos informacija pri korištenju obrazaca i korisničkih postavki.
  • MULTIMEDIJALNI KOLAČIĆI: Za prikaz interaktivnog sadržaja i video sadržaja
  • COOKIE za pamćenje korisničkih postavki za korištenje kolačića

Inače, možete sami kontrolirati i mijenjati postavke kolačića u svom web pregledniku.


Zemljovidi su pomoć za orijentaciju te ne odražavaju stvarno stanje na terenu. Upotreba zemljovida zahtijeva znanje orijentacije te za moguće posljedice kao što su povrede, materijalna šteta, moguće spašavanje, smrt ili bilo koji oblik nesreće ne odgovaramo. Upotreba je na vlastitu odgovornost. S kupnjom naših zemljovida preuzimate odgovornost za moguće posljedice.